Точно пет дни! Толкова издържаха новото осветление и камери, монтирани в пешеходния подлез на „Цариградско шосе“ в Пловдив. Ремонтът струваше на кметството около 13 000лв.. 

През изминалото денонощие обаче видеонаблюдението е било изпочупено, а лед лампите и кабелите им - разкачени. Липсват 7 осветителни тела, съобщи за TrafficNews кметът на район „Източен“ Иван Стоянов.

„Предполагаме, че всичко това е взето за лична облага. Крадците обаче не знаят, че в кабелите на лед лампите няма метал, едва ли ще са им е полза. За съжаление, видеонаблюдението е прекъснато, записите са прегледани в 6 РУ, но не може да се идентифицират извършителите. Полицията обаче продължава с издирването им“, заяви райкметът.

По думите му крадците явно са си подготвили терена за второ посещение, тъй като част от прекъснатите кабели все още са там. 

След обира в подлеза работи само една лампа. Очаква се на място да пристигнат техници, които ще опитат да възстановят част от осветлението. Ще бъдат поставени нови камери, но ще се помисли за ново място, където да не са леснодостъпни.

Припомняме, че това не е първото посегателство на вандали и крадци върху подлеза на бул. „Цариградско шосе“. В тази връзка Стоянов допълни, че се обмисля инсталирането на СОТ, който да алармира при последващ опит целостта му да бъде разрушена.

Ново осветление в подлез на бул. „Цариградско шосе"