Абсолютен хаос за пешеходци се получава на прелеза на бул. "Пещерско шосе". Ако си от пресичащите там, вероятността да пострадаш е доста голям. Непрекъснатия поток на коли, които се стичат от пет посоки е в основата на невъзможното и опасно преминаване на пешеходците, а от така наречените зебри няма и помен. Очевидно те отдавна не са преначертавани.

Читател на TrafficNews сигнализира за проблема, който досега не е вземан под внимание. Той иска да апелира съответните органи за подобряване безопасността при преминаване на прелеза.

„ Апелирам към г-н Кмета и към неговите подчинени да отделят 10 минути време, да слязат от колите си и да се опитат да пресекат прелеза. Колите бързат да преминат прелеза и изобщо не се съобразяват с пешеходците.

Пресичането на линията се оказа по-лесна задача. Непосредствено до прелеза имаше обособено място за пресичане, което беше изградено още по времето на т.н градска железница. Незнайно защо преди няколко месеца работници от БДЖ демонтираха съоръжението и поставиха мрежа. По посока ж.п гара Филипово има още няколко такива обособени места за преминаване на линията, които останаха и се ползват от гражданите. Не твърдя, че е най-безопасния начин, но е в пъти по безопасен от пресичането на прелеза. Дори и сега някои е разкъсал мрежата и се преминава, по-лесно е, но не е редно.” Това добави още читателят.

За него е редно, след като се премахва нещо, което се ползва от хората, да се изгради друго, което да е по-удобно и безопасно. Той се надява това да стигне до отговорните институции възможно най-скоро, за да се направи по-безопасно преминаването на прелеза от пешеходците, сред които не малко са деца. Улеснение, също би било поставянето на пешеходен светофар и начертани ясно пешеходните пътеки.