Кога един автомобил е паркирал в зелени площи? Ежедневно ви показваме автомобили, които са нагазили в паркове и градинки, но последният случай ни озадачи. Пловдивчанин ни изпрати снимки на глобени автомобили на паркинг на бул. „Македония” 11,13 и 15. Тяхното прегрешение според акта, написан от общинския охранител  е, че са паркирали в зелени площи. В действителност на снимката се вижда, че съвсем малка част от автомобилите са близо до почвата на паркинга, но чак паркирали?!

„Нелепо е някой да напише глоба за неправилно паркиране в зелени площи в подобна ситуация ... Явно Община Пловдив тотално е абдикирала и се чуди по какъв начин да събира пари”, пише пловдивчанинът, който е бил санкциониран.

Зам.-кметът по сигурността Йордан Стварев заяви, че всяка жалба, която постъпи при тях се разглежда и ако санкцията е наложена неправомерно – ще бъде отменена. Той каза, че ще се запознае със сигнала, ако постъпи при тях от гражданин.

„Много хора си мислят, че ако спират някъде, където не изглежда като парк – то не е зелена площ, но е! Нека си подадат сигналите, ако има нещо неправомерно ще я отменим.  Стотици глоби сме отменяли, не е вярно, че сме казали на служителите да глобяват поголовно. Ако служителят е допуснал грешка – ще му направим забележка”, каза зам.-кметът по сигурността.