Паркирането в Пловдив става все по-голям проблем. Броят на автомобилите расте, а улиците са все по-трудно проходими заради безразборно спрените автомобили. Особено в центъра на Пловдив да се намери свободно паркомясто често е мисия невъзможна. Заради което продължават и нестандартните решения на живеещи там за пазене на места.

Поредният трик е от суперцентъра на града, а за него сигнализира читател на TrafficNews. Водач е поставил на улицата напълно незаконно конуси. Според читателя ни това се случва ежедневно на ул. „Драган Манчев”, до Генералното консулство на Турция. Районът е със силна липса на паркоместа и заета Синя зона, на метри от Цар-Симеоновата градина.

„След преместване на нелегалните конуси много „любезно” ни се казва, че автомобилът може да бъде „случайно” увреден”. Факт е, че липсва и задължителната табела за закупен служебен абонамент. Както виждате, много деликатно са поставени две камери точно пред мястото”, разказва потърпевшият.

Той многократно е подавал сигнали към дежурния телефон на Общинска охрана. Всеки път обаче получава един и същ отговор - да премахне конусите и да спира спокойно.

„Полицията, разбира се, няма как да се ангажира с подобни „маловажни” случаи”, казва човекът. Последната му надежда е след публикацията в TrafficNews да се вземат мерки.