На некачествен хранителен продукт се натъкна пазарджиклия. От голяма верига магазини в Пазарджик той закупил бурканче с мухлясала лютеница, която иначе била в срок на годност. 

Когато го отворил, разбрал, че не става дори за храна на прасета. Въпреки, че на опаковката на лютеницата, марка "Олинеза", пишело "фино смляна", съдържанието й определено не отговаряло на описанието на етикета.   

"Още при отварянето на буркана забелязах, че вътре има странно "мезе". Не можех да оприлича точно какво е, но най-много наподобавя на голямо парче мухлясъл патладжан, въпреки че беше доста твърдо. Коментарът е излишен, може би... Това е лютеница  в срок на годност! Нямам представа под какъв контрол се произвежда и опакова, но това изобщо не трябва да стига до магазинната мрежа и до крайния потребител." - казва нашият читател. 

В този случай, пазарджиклията е "избрал българското", но едва ли подобни продукции биха спечелили доверието хората. 

Фактът, че лютеницата не е с изтекъл срок, води до извода, че явно не е съхранявана правилно, а всеки от нас трябва внимателно да оглежда бураканчетата с лютеница или доматено пюре преди да ги вземе от рафта в магазина.