Общи ВиК тръби наводниха два апартамента и търговски обекти в Кършияка. Вместо заедно да решат проблема обаче, живеещите в блока, които не са засегнати, нехаят. Те категорично заявяват на потърпевшите да се оправят сами и дори открито злорадстват.

„Пълно безхаберие на живеещите във входа, подминават всичко, което не ги касае лично”, коментира пред TrafficNews Стоян Атанасов, който е един от пострадалите. Той разказа, че тръбите в блока на ул. „Зайчар” 2 са над 60 години. Многократно са се запушвали, но преди около седмица проблемът се задълбочил.

„Вследствие на запушените канализационни тръби от общите части силно се наводниха два апартамента на първия етаж, оптика и аптека на партера”, обясни мъжът. В този момент той и съпругата му били в чужбина. Синът им отключил апартамента и бил шокиран от гледката – подът бил залят с фекални води.

След случилото се е проведено Общо събрание на входа, но въпросът с течовете не е поставен. Потърпевша е направила опит да обясни ситуацията и да поиска съдействие за решаване на проблема. Тя обаче изобщо не е изслушана от присъстващите с мотива, че това е частен въпрос и касае единствено потърпевшите, които следва да го решат. Жената споделя, че е поразена от арогантното отношение на някои от съседите.

„Помолихме лично и чрез съобщения да се ограничи по възможност малко ползването на вода, но стана точно обратното. Със собствени средства ангажирахме майстори, които се опитаха донякъде частично да се справят, но не успяха. Мнението им бе, че старите тръби трябва да се сменят с нови. За това обаче е необходимо съгласие на съсобствениците, а те са неотстъпчиви в нежеланието си”, обясни Атанасов.

Вече повече от седмица хората живеят върху отпадни води и се справят без никакво съдействие от никого. Невъзможно е да ползват кухните си - печки, перални, съдомиялни.

„Най-лошото е, че ситуацията е патова и не се вижда никакъв изход. Поразен съм от безразличието, безхаберието, бездушието, а на моменти и открито злорадство на живущите във входа. Материалните щети ще ги оправим, а”човеците”?!”, пита риторично Атанасов.

Навръх Нова година в един от апартаментите в същия блок избухна взрив. Причината за него бяха самоделни бомбички, които правили двама братя. Според потърпевшите от наводнението и тогава никой от живеещите в сградата не е взел отношение.

Взрив в Кършияка – самоделни бомбички избухнаха в апартаментДвама братя сами правили пиротехниката си за тази вечер