Жители на Пловдив и Асеновград „висят“ по спирки в жегата, за да чакат рейс, който не се изпълнява. В същото време обаче курсът Пловдив-Асеновград в 16:50 часа продължава да бъде активен в разписанието на двете гари и в тези на официалния сайт на фирмата Хеброс Бус АД, която обслужва линията.

Заради липсата на информация на пътници неведнъж се налагало да чакат в горещини на единствената междинна спирка между двете гари – тази на Мебелната къща.  При опитите им да разберат какво се случва, от автогарата ги препращали към следващия час, който предлага линията.

"Няколко пъти чакам при температури от 40 градуса и се оказва, че рейс няма, а ни карат да чакаме следващия курс в разписанието. Писах имейл до фирмата, но няма отговор" , разказа дама от Асеновград, която работи в Пловдив.

TrafficNews направи проверка по сигнала, която установи, че самите служители на гарата разполагат с разнопосочна информация. От автогара „Юг“ на Пловдив ни уведомиха, че делничният курс се изпълнява редовно. От служебен телефон на фирмата Хеброс Бус обаче ни информираха, че курсът е спрян.

Очакваме отговор и от фирмата, която изпълнява курсовете.