Тежки камиони, натоварени с дървен материал, отново преминават по пътя Перущица-Върховръх-Чурен, сигнализираха местни жители. За проблема TrafficNews разказа в поредица от материали.

„Отсечката е доста рискова, има 226 завоя. Пътят е тесен, на места - заледен, и разминаването с такъв камион е абсолютно невъзможно и опасно”, оплакаха се пред наш репортер в края на 2019 г. живеещите в района.

През годината те няколко пъти излизаха на протести срещу разбиването на пътя от свръхнатоварени камиони с дървен материал. Местните дори събраха подписка, подкрепена от над 1000 души, с която поискаха да се спре преминаването на камионите с маса с товар над 6 тона.

Пред медиите бе представено и експертно становище, че пътят не е технически и конструктивно устойчив за преминаване на тежки машини.  В следствие на огромната натовареност 25-километровият път е разбит, на места с огромни кратери, изяден по периферията асфалт. Хората алармират, че в района стават десетки катастрофи, като част от причините са нерегламентираното преминавана на свръхтежки машини по пътя. 

Въпреки това камионите продължават да се движат по пътя. А снимки от днес бяха качени в местната Фейсбук група.

Блокада на пътя над Перущица заради незаконно преминаващи камиониОтсечката е доста рискова, разминаването с тежкотоварните автомобили е абсолютно невъзможно и опасно, алармираха местните