Наскоро направеното кътче до улица "Авксентий Велешки" в чест на великия оперен певец Борис Христов е радост за окото. Мястото е сътворено с идеята хората да могат да седнат, да отпочинат и да се възхищават на града. Едновременно с това могат да послушат и тиха музика. Разположението е символично- до "Градски дом на културата Борис Христов", но въпреки прекрасната идея, вандали са решили да поругаят паметта на оперния певец. 

"Хората сядат и вечер се наслаждават на творчествето на Борис Христов", коментира възмутена читателка. Това е трето"покушение" срещу произведението на изкуството, което е дело на известният пловдивски художник Атанас Хранов. Точно преди година вандали заляха пейката с черна блажна боя. 

Едва ли има второ мнение- непростимо е да се рушат културни символи. Самият ни град е обявен за "Столица на културата 2019", но явно всичката тази "култура" е дошла в повече на варварите, решили да я опустошат.

Преди известно време пейката беше полята с черна боя. От общината я поправиха, като нужда от изчистване имаха дори паветата покрай нея. Сега, почти веднага след ремонта, тя отново бе залята с боя.

Още новини четете ТУК

TrafficNews.bg