Овца се засели пред един от блоковете в пловдивския квартал Изгрев. Селскостопанското животно бе забелязано от читателка на TrafficNews.bg в междублоково пространство на улица "Вратцата". Както се вижда от снимката, необичайната обитателка на района е завързана, вероятно от стопаните си. Не се колко време е прекарало животното там, нито кои са стопаните му. Според местни жители обаче, подобни гледки не са изненадващи, а в района човек може да се натъкне на почти всичко.

Припомняме, че това не е първи подобен случай в града, като през годините в редакцията ни са постъпвали редица сигнали за овце, кози, коне и дори свине, оставени на свободна паша в някой от крайните квартали. Един от най-куриозните случаи бе заснет в лъскав жилищен комплекс в район Западен. В един от входовете на комплекс "Оазис" две кози се разхождаха свободно по етажите, влизаха и излизаха от сградата, и спяха пред входните врати – буквално на изтривалките пред  апартаментите. Случаят стигна до органите на реда, след като стана ясно, че косматите "наематели" са били пуснати нарочно в комплекса.

Козлетата от Смирненски продължават да търсят зеления си оазисОбщинския инспекторат издирва собственика на животните

Не след дълго овца бе заснета от пловдивчани, докато се опитва да пресече булевард, този път - в самия център на града.

Овца се разхожда в центъра на Пловдив! Някой да си я познава?След козите в Оазиса, селскостопанските сюжети продължават да забавляват пловдивчани

Според наредбите на Община Пловдив селскостопански животни могат да се отглеждат по специален ред. Това обаче може да се случва единствено в кварталите "Прослав" и "Коматево".