Топло е и понякога климатиците не смогват, а това се отнася и за превозните средства, в частност автобусите на градския транспорт в Пловдив.

Наш читател попита „Не е ли забранено да се кара така ? А и не трябва ли да се пускат климатиците в градския транспорт?”, след като ни изпрати снимката на въпросния автобус от линия 113.

Въпросната линия е по най-стария договор в сила от 2016 година. Там ясно е записано към задълженията на превозвачите, че трябва да се пуснат климатици над 28 градуса външна температура. Условия, което рядко се  използва от превозвачите. Макар те постоянно да  тръбят, че по линиите в града се движат модерни автобуси с необходимите удобства за пътниците.  Видимо това не е така.

Още повече, че е недопустимо автобус превозващ пътници, да се движи с отворени врати и прозорци. От снимката ясно се вижда, че рейсът е празен, но това по никакъв начин не оневинява шофьора за решението му да остави вратите отворени. Още повече, че жегата и условията в рейсовете е една от причината те да са празни.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg