Опасни тролейбусни жици виснаха в район Северен. След кръстовището на  ул. „Победа“ и булевард „Дунав“ конструкцията е скъсила дистанцията с превозните средства до опасни нива. Читатели споделят, че е въпрос на време някой тежкотоварен автомобил да премине през булеварда и да ги разкъса.

Държат се на косъм. При по-силен вятър също може да се скъсат. Ще се стоварят върху нечий автомобил, да не говорим, че и човек може да пострада“, споделят разтревожено пловдивчанинът.

Припомняме, че в края на миналата година Общо събрание на кредиторите на „Градски транспорт – Пловдив” АД единодушно реши цялата въздушно-контактна мрежа на територията на Община Пловдив да бъде премахната.  Мотивите са, че дружеството неведнъж е уведомявано от Община Пловдив, че мрежата е опасна, тъй като застрашава живота и здравето на хората. Още тогава това предизвика сериозни дискусии относно това колко резонно е това предложение, тъй като разходите по премахване може да надхвърлят сумата, за която ще бъдат продадени:

Решено! Махат всички жици на тролеите в Пловдив - ще се стигне ли до абсурд с продажбата им?Последното сваляне на въздушно-контактната мрежа струваше 300 000 лева, а жиците бяха продадени за 160 000 лв.

А ако сценарият на нашите читатели се реализира, това далеч няма да е първият път, в който жиците на кръстовището се стоварват:

Патрулки и пожарни блокираха пловдивски булевард, спряха движението заради паднали жициKолите се пренасочват по обходни маршрути