Канализационна шахта, на която се е отворил сериозен процеп, се мъдри на най-туристическата улица в Стария град в Пловдив. По ул. „Съборна”, която е рекламното лице на резервата, ежедневно минават десетки български и чуждестранни туристи.

„Засега само минават, все още никой не се е заклещил в процепа на шахтата, нито си е изкълчил крака, но… това е въпрос на време”, твърдят пловдивчани, цитирани от Glas.bg.

А той е от доста отдавна, както стана ясно - при некачествен ремонт камъните са се разхвърчали и шахтата се е „отворила” доста опасно. Въпросният капан за високи токчета, малки деца и разсеяни туристи, които не си гледат в краката, е до номер 47 на „Съборна”. Казваме го в случай, че от ВиК Пловдив решат да се самосезират, защото според наш читател, който се е обадил в Центъра за обслужване на дружеството, от там са го препратили на друг телефон, на който обаче никой не вдигал.

„Прехвърлянето на топката е много дразнещо – почти толкова, колкото е опасна шахтата”, заключи пловдивчанинът.

Репортер на Glas.bg също направи опит да подаде сигнал във ВиК. От контактния център се опитаха да го прехвърлят на телефона за аварии, на който би трябвало да отговори дежурен диспечер. Тъй като и преди това репортерът ни беше правил няколко неуспешни опита да се свърже по този начин, от Центъра все пак приеха сигнала и обещаха да проверят дали има проблем с линията.

Очакваме развръзката и по двата въпроса.