Чисто новите тротоари около ОУ „Райна Княгиня” в пловдивския квартал „Кършияка” са новите любими места за паркиране на живеещите и работещи в района. Намирането на свободно паркомясто в тази част на града е изключително трудно и е истински късмет ако успеете да оставите колата си. В района няма „синя зона” и има спрени коли навсякъде – по тротоари, градинки, пред гаражи и тн.

Наш читател ни изпрати снимки как изглеждат улиците в делничен ден и възмутено отбеляза, че безопасното преминаване на родители с детски колички е изключително трудно. Улиците в района са преасфалтирани и са изградени нови тротоари след ремонта по водния цикъл на Пловдив. Опасенията на нашия читател са, че безхаберието на шофьорите ще бъде причина и за бързото разрушаване на новите тротоари.

Моля, да отразите тези безобразия, „аджеба” някой от общината или тези които паркират по тротоарите се припознаят. Това е всекидневна гледка и на никой не му пука. От общината сложиха нови тротоари след водния цикъл в Кършияка и скоро ще има ремонт на ремонта, типично по български, когато тези автомобили разбият плочките. С детска количка навън е мисия невъзможна. Мястото е Кършияка около ОУ Райна Княгиня”, написа Иван Иванов до редакцията ни.

Припомняме, че спирането по тротоари е нарушение на закона по пътищата и се санкционира с фиш от 50 лева.