Нова сексигра набира популярност сред пловдивските тийнейджъри, съобщават разтревожени родители. Тя включва групов секс с различни партньори и често води до нежелана бременост и венерически болести.

Учениците я практикуват по време на купони, а по време на пандемията от коронавирус, когато заведенията не работеха, домашните партита бяха единствената алтернатива за забавления на тийнейджърите. 

Името на играта е "Откъде изгрява слънцето", а правилата задължават момичетата, които участват да се съблекат и да застанат с гръб, а момчетата правят секс с тях като се разменят. 

Тъй като голяма част от учениците не ползват предпазни средства, вече има случаи на нежелана бременост при малолетни момичета. 

Родители на подрастващи са изключително притеснени, защото повечето презденя са на работа и трудно могат да контролират децата при техните събирания. 

60% от младежите между 12 и 18 години водят активен сексуален живот, показва проучване на лекари.

56% от тях не използват презерватив, защото „намаляват удоволствието“ или защото партньорът им „не обичал“.

Повече от 20% пък не спазват нужната хигиена след полов акт, защото никой не им е обяснявал, че е нужно, разкрива още разследването.

23% казват, че са изнудвани да се целуват и да правят секс от свои връстници, сочи проучване на Фондация „Приложни изследвания и комуникации“.