Новоизграден паркинг за автомобили на бул. „Васил Априлов“ 96 приюти десетки мними „инвалиди“. Жител на блока ни изпрати кадри от безразборно заемане на местата, предвидени за хора с нарушени двигателни способности, от автомобили всякакъв калибър, събрани под един общ знаменател – липса на стикер за инвалиди.

„Направиха чудесен паркинг, обособиха места за инвалиди, но никой не спазва знаците и маркировката“, сигнализира читател на TrafficNews.bg

Окупацията на места от псевдоинвалиди обаче съвсем не е единственият повод за негодувание на живущите в блока, прилежащ на паркинга.

„Искаме да инициираме целият паркинг да бъде платен, защото идват от други блокове да си оставят колите, а за нас няма място“, оплакват се хората от квартала.

Възелът с дефицитните площи за затяга все повече, а в централните части на Пловдив сложността по намирането на място може да бъде сравнена с тази на подреждане на кубчето на Рубик. 

Общината води политика с посока намаляване на трафика в централните зони, а предвидени за изграждане са няколко големи паркинги, които да поемат част от автомобилите. 

Административен съд Пловдив отмени промените в Наредбата за реда и условията за издаване на разрешение за ползване на място общинска собственост на територията на Община Пловдив, уреждащи платеното паркиране пред дома срещу 20 лева на месец, но Общината обжалва отмяната, така че предстои да стане ясно дали ще има нова процедура за паркиране в обособените за целта зони.