Нов инцидент е претърпял 15-годишният пловдивчанин, нападнат от ултраси. „Приятели” са му нанесоха побой, обвинявайки го, че е дал фланелката си на фенове на Локомотив „без бой”, научи TrafficNews.

Припомняме, че момчето от Спортното училище беше нападнато от четирима ултраси, които го заплашили с отвличане и му съблекли фанелката, която била с надписа на футболен клуб "Ботев". Нападението е станало в понеделник следобед на бул. "Шести септември" , на спирката пред Спортното училище. 

Заразно! Ултраси съблякоха момче от Спортното, взеха му фанелката на БотевИнцидентът е станал дни след аналогичния случай в столицата

Момчето с инициали К. К. чакал автобус заедно със свои съученици, когато към него се приближили 4 момчета със суичъри и качулки и започнали да го дърпат към спряла наблизо кола. Заплашвали го, че ще го качат вътре, а след това го накарали да си свали фенската фанелка. След като го оставили гол до кръста, те се качили в автомобила и изчезнали. 

По-късно бащата на момчето е подал сигнал в полицията и във Второ районно е започнало разследване на случая. Ден по-късно нападателите са разкрити от полицаите от районното и задържани. В ареста са отведени 16-годишният Кристиян К. и 19- годишният Никола Г. Срещу тях са повдигнати обвинения са нападението. Другите двама също са установени, разпитани и освободени. Кристиян и Никола имат  предишни криминални прояви за аналогични престъпления. Младежите от фенклуба на Локомотив, а двама от тях тренирали бокс в боксовия клуб  - "Лаута Арми". 

За съжаление обаче нещата не свършват дотук. Ден по-късно момчето преживя нов кошмар. Нападнато е от фенове на любимия си клуб „Ботев”, които са и негови „приятели”. Те му нанасят доста сериозни удари в областта на краката, гърба и главата. След случилото се момчето е потърсило лекарска помощ и има издадено медицинско.

В момента пострадалият се възстановява. Той е състезател по лека атлетика. Съучениците му го описват като възпитан и неконфликтен. През 2019 г. той стана вице републикански шампион в зала Асикс арена - София лека атлетика (скок дължина). През април му предстои републиканско състезание и се готви за него. Треньорите му помагат да забрави случилото се.