Преди година екипи на „Чистота“ се заеха с почистването на огромно нерегламентирано сметище в пресечка край Рогошко шосе. Тогава от общинското предприятие събраха и извозиха над 50 тона отпадъци, но въпросното място не спира ежемесечно да бъде превръщано в импровизирано бунище. Към днешна дата, камарата от битови отпадъци, която се намира в пресечката, на 1 км от табелата за края на Пловдив, расте час по час. За отвратителната картина, сигнализира читател на TrafficNews.

Поредно незаконно сметище в Пловдив! От "Чистота" извозиха 50 тона боклукОтпадъците били струпани на черен път край Рогошко шосе

Възмутен от поредното замърсяване в околностите на Пловдив, той изпрати снимки и видео, на които се виждат множество боклуци, а по думите му силна миризма се носи из периметъра. Той твърди още, че импровизираното сметище „краси“ пресечката от доста време, като предполага, че някой самоинициативно е създал мястото, за да изхвърля отпадъците си. По наша информация около въпросната пресечка няма предприятия и имоти, от които да се трупат боклуците.

TrafficNews.bg сигнализира за проблема, като потърси становище от ОП „Чистота” – Пловдив. От там заявиха, че преди месец са ликвидирали нерeгламентирано сметище на същото място.

„Сега ще почистим отново", заяви директорът на общинското предприятие Димитър Георгиев по повод подадения сигнал. По думите му там многократно е имало извънредни акции в почивните дни, но скоро отново се струпват отпадъци . Сезирани са отдел „Екология“ в район „Северен“, Пловдивския общински инспекторат, „Общинска охрана“, Общинска полиция и органите на МВР, от които се очаква да предприемат ефективни превантивни мерки за санкциониране на нарушителите и за опазване на чистотата.

Важно е градът и околността да се пазят чисти, а за тази цел нека гражданите да изхвърлят отпадъци само на определените за целта места!