Навръх Бъдни вечер шофьор блъсна нарочно кученце в пазарджишкото село Мало Конаре, съобщи читател на TrafficNews

Кученцето е пострадало и е било транспортирано до ветеринарна клиника, където са установени доста травми. Кученцето е в тежко състояние, съобщиха от организацията PAW- Pazardjik Animal Welfare. 

Вече е подаден сигнал до полицията и има заподозрян.

Ето какво написаха от PAW- Pazardjik Animal Welfare за състоянието на кученцето:

Роска е настанена във ветеринарна клиника в Пловдив.

Моментно състояние:
- Строшена е около таза на 5 места. Няма поражения по гръбначния стълб. Ще има операция при стабилизиране на състоянието.
- Има течност в стомашната кухина, вероятно кръв. Спринцовката в снимките е източена кръв от стомаха. Под наблюдение дали се увеличава. При увеличение ще се прави и тук операция.
- Има напреднала кърлежова инфекция - ерлихиоза(бледа черта на теста и лоша ПКК).
На този етап не може да се даде прогноза от докторите докато не я стабилизират. Може да получите информация от 14 до 16 часа всеки ден на телефона на клиниката +359898457353

За извършителя: Подаден е сигнал на 112. Има заподозрян, за който ще настояваме за ефективна присъда. Надявам се органите на реда ще си свършат бързо работата.

Ще бъде подаден сигнал на горещия телефон на БАБХ и Община Пазарджик.

Дарения: За момента нямаме сметка, грубо около 200 лв. са моментните разходи. Като след операциите ще нараснат до няколко хиляди.

Ще съберем сумата от доброволци и в последствие ще си я търсим от извършителя или община Пазарджик (Роска е без чип). След това сумата ще бъде дарена където има нужда.

Член 325б от Наказателния кодекс "Чл. 325б. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.):
(1) Който прояви жестокост към гръбначно животно, му причини противозаконно смърт, тежко или трайно увреждане, се наказва с лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева."