Хероинова спринцовка със засъхнала кръв шокира пловдивчани, живеещи в района на Пловдивски университет. Заедно с нея върху пощенските кутии на хората били захвърлени игла и капачка, в която вероятно е била поставена дозата. Любопитна подробност обаче е, че пособията били „прилежно зарязани“ в двора на частна кооперация, която е с ограничен достъп.

Тази потресаваща гледка ме посрещна пред дома ми тази сутрин. Пособията с кръв по тях лежаха върху нашите пощенски кутии. Абсурдно е да оставиш подобни "инструменти" пред очите на десетки живущи и деца", възмущава се една от жителките в кооперацията, която сигнализира медията ни по случая.

Обозначенията, че територията е частна, и заключената врата не пречат и на студенти да преминават пред двора им. А този път по-скоро се касае за човек, който е търсил „скришно място“, за да вземе дозата, затова е избрал частния двор, предполагат местните.

Добре, че това се е случило, без никой да го засече. Можем само да предполагаме, ако той бе спипан в крачка, как щеше да реагира“, допълва пловдивчанката.

От кооперацията са категорични, че подобна ситуация е недопустима и поставя хората в риск по много начини. А "консумативите" на наркозависимия бяха изхвърлени от живеещи в сградата, за да се предотвратят инциденти.