Рано тази сутрин служители на Националното толуправление са забелязали, че една от камерите на толсистемата не работи. Тя се намира на пътя за Бистрица. Проверка на място показала, че цялото съоръжение е станало жертва на вандалски акт, съобщи "24 часа" от служители на АПИ. Стойката на камерата е рязана с флекс и е съборена. Това найвероятно е станало в ранните сутрешни часове.

В момента на място е извикана полиция. По-късно ще се прегледат записите на камерите, за да се види какви коли са преминавали по пътя последни преди да стане вандалския акт. Първите коментари са, че унищожаването на съоръжението няма нищо общо с плащането на винетки за тази част от републиканската пътна мрежа. Вчера Столичната община и АПИ постигнаха споразумение за част от пътищата около столицата да не се плащат винетки и дори да са правени снимки на превозни средства без винетки по тези пътища, водачите им не са глобявани.

Средната стойност на едно такова съоръжение като унищоженото е около 200 хиляди евро, заедно с техниката. Тепърва ще се види дали някаква част от него може да се използва.