Интересен казус свързан с организацията на движението стана повод за дискусии на улица "Георги Войтех" до  хотел "Реал" в центъра на Пловдив.

От изпратените ни снимки се вижда, че по принцип движението по улицата е организирано със задължителен завой надясно, тъй като улицата наляво е еднопосочна и се забранява навлизането на моторни превозни средства. Има обаче поставен допълнителен „задължителен” пътен знак, който указва на шофьорите, че трябва да завият наляво.

Според закона за движение по пътищата, при несъответствие между пътен знак, поставен на преносима стойка върху платното за движение, и останалите пътни знаци, участниците в движението са длъжни да се съобразяват с пътния знак, поставен на преносимата стойка.

Да, обаче така те са принудени да навлязат в забранена улица, от която както е видно от изпратените ни снимки идват насрещно движещи се автомобили. Тоест според ЗДП, каквото и да направим в тази ситуация сме в нарушение и подлежим на санкция.

Въпросът е кой от двата знака е актуален към днешна дата - дали е забравен подвижният, или просто не е покрит постоянния?