Пловдичанин показа непукизъма си, като се опита да попречи на жена да спре на „платеното му” паркомясто.  Гневната дама публикува видео във Фейсбук, на което се вижда как тя се опитва да паркира около УХТ на място, което не е обозначено като „служебен абонамент”. Очевидно въпросният мъж не мисли, че трябва да има знак и да плати, за да притежава мястото. Така той  нагло си е поставил крака като бариера на автомобила й. Това обаче не е достатъчно да покаже, че мястото е „резервирано“ специално от него, а  за да се подсигури той поставя и стол.

След въпроса на жената къде е платено паркомястото , той отговаря: „Където си е платено”. Фактът, че липсва задължителната табела за закупен служебен абонамент, а вместо това на нейно място се разпорежда той, доказва, че мястото може да бъде използвани от всички граждани. Тази  практика се практикува изключително често и това е и в нарушение на разпоредбите на Община Пловдив.

Те гласят, че не се допуска нерегламентирано поставяне или разполагане върху общинска територия на всякакви прегради, знаци, табели, съоръжения, предмети други, затрудняващи и възпрепятстващи видимостта, преминаването, спирането, престоя и паркирането на превозни средства, както и движението на пешеходците.

 

Видео: I see U KAT Пловдив