Късно вечерта във вторник в ОД на МВР във Враца било получено съобщение за двама простреляни. Те били транспортирани към спешната помощ във Враца.

Полицейските служители са установили, че простреляните  са 20-годишен жител на врачанското с. Оселна и 22-годишна жителка на софийското с. Лакатник.

Ченгетата установили, че в гориста местност на около 5 км от Оселна  двамата заедно с 42-годишен мъж от същото село излезли на лов за хищници. Мъжете носели законно притежаваните си ловни оръжия - пушка и ловен автомат.

По време на лова, пушката се закачила за храст и произвела изстрел, който причинил наранявания на единия мъж и жената. При постъпването на пострадалите във врачанската болница били предприети хирургични интервенции на пострадалите.

Огнестрелните оръжия са иззети от дома на 42-годишния мъж в село Оселна, който е задържан за срок до 24 часа в РУ на полицията в Мездра. Работата по случая продължава, като поради труднодостъпния и пресечен терен, оглед на местопроизшествието ще бъде извършен в светла част на деня. Образувано е и досъдебно производство по случая.