Чешмите в Цар-Симеоновата градина вече месеци наред нямат кранове и не могат да се използват по предназначение. Някои граждани обаче са решили, че тъй като в момента са неизползваеми, те могат да послужат и като тоалетна. За това сигнализираха читатели на TrafficNews.bg.

Нерядко вандали намират за нужно да счупят кранчетата на чешмите, но използването им като тоалетна е в пъти по-неприятно, разказват те.

„Времето започна да се затопля, а с това и хората тръгнаха по улиците, в което няма нищо лошо, но на няколко пъти засичам едно неприятно явление. В Цар-Симеоновата градина се събират младежи, които пият бира и тъй като тоалетните не работят късно вечер, те решават, че е най-разумно да уринират в коритата на чешмите. Нека не забравяме, че децата ни пият вода от там”, разказват те.

Голяма част от крановете на чешмите се премахват заради зимния сезон, но в началото на април водоподаването се възобновява.

Читателите ни твърдят, че близките кошчета за смет преливат от боклуци, на фона на един от най-новите реставрирани археологически обекти, а тоалетната до библиотеката също е в окаяно състояние.

„Вече не знам какъв трябва да бъде подходът, за да се принуди кметската управа да си свърши приетите задължения, за която е избрана от гражданите, от чиито данъци се плащат и заплатите им”, пише нашият читател.

От ОП „Паркове и градини” обясниха, че кошчетата и боклуците се чистят всеки ден, а тоалетните ежедневно се поддържат от служители на ОП „Чистота”. В края на деня тоалетните се чистят и зареждат с консумативи, а след 20 часа се и заключват.

Според него служителите на общинска охрана трябва да информират поне кметството за състоянието на обществените имоти като чешми и тоалетни, щом не успяват да се справят с опазването им.

„Вече съм изразил мнението си, че общинска охрана първо е със състав в неподходяща за дейността възраст, второ е може би с раздут щат или с прекомерно малко число на задълженията й, което я правят неефективна за дейността, за която е създадена и за парите харчени от бюджета на общината, превръщайки я в нещо като социална организация предлагаща труд за хора в пенсионна възраст, чийто доходи са недостатъчни за живот в град като Пловдив”, добавя той.