Торбички, фасове, опаковки дори строителни отпадъци се търкалят около жилищен блок в Кършияка. При празни контейнери, редица жители на улица „Найден Попстоянов” предпочитат да мятат отпадъците си по земята, а не където им е мястото.  За това сигнализираха наши читатели.

Те разказаха, че техни съседи умишлено оставят ненужните си вещи около контейнерите, а домашната си смет хвърлят по земята.

„Всяка сутрин сметовозът вдига казаните. Имаме на разположение три такива, които никога не се препълват. Много ли е трудно да си хвърляш отпадъка вътре. Вечер е страшно, носи се смрад и може да се нагледаш на отвратителни неща. От памперси, до буркани и храна. Служителите на сметопочистващата фирма ринат боклука, но хората не са длъжни”, пише наша читателка. Жената и съседите й обмислят сами да почистят пространството.

До контейнерите има и клони, останали от миналата пролет, когато се е провела санитарна сеч. Между тях обаче са се набили опаковки и кутии, които престояват с месеци. Освен това трите контейнера са притегателни за хора, които правят ремонти по домовете си. Според наши читатели в късните часове до казаните спират коли, от които се вадят стари мебели, чували със строително отпадъци, кашони и други ненужни вещи.

„Почти всяка вечер, непознати за нас хора и коли спират в тъмното и започват да вадят от колите. Всичко около контейнерите се превръща в сметище. Холови гарнитури, стари дюшеци, дори тоалетните си оставят.  Съсед направи забележка на едно семейство, те само където не го набиха”, допълва читателката ни.  Тя е успяла да снима, част от последната пролетна чистка на съгражданите си.