Мистериозен вандал редовно пука гуми на автомобили в квартал Кършияка.  Неизвестният извършител остава недосегаем, след като потърпевши вече трети път подават сигнал до 3-то Районно, но случаят приключва без резултат. 

С TrafficNews се свърза Димитрия, чиято кола вече 6-ти път е попадала с хватката на недоброжелателя.  

“Първоначално мислех, че е лично към мен и се тревожех, защото тъкмо се бях нанесла в ново жилище. После разбрах, че и други съседи ги е сполетяла тази съдба”,  разказва потърпевшата. 

Злочестият опит учи. Оказва се, че проблемни са не личностите, а мястото за паркиране. Въпросното място “мина” обаче нито има платен абонамент, нито обозначение, че “принадлежи някому”.  Уличката “Гюро Михайлов” е малка и там трудно се намира къде да се спре, затова може би някой е преценил на своя глава, че си го “заплюва”.  

Пускала съм многократно жалби към  3-то Районно, но ефект никакъв. Правят оглед и ми се обаждат, че приключват случая с неизвестен извършител. Днес сутринта обаче отново видях кола пред нас със спукана гума и не издържах”, коментира Димитрия.  

От снимките, пратени до редакцията, личи, че чистачките на поредния засегнат автомобил са вдигнати, т.е. негласният сигнал за “неправилно паркиране”. В този случай обаче е по-скоро “спрял си на грешното място 

TrafficNews се свърза с Районното управление, откъдето след направена справка, коментираха, че сигнали от лицето не са постъпвали от началото на 2021г. Оттам добавиха, че случаите са били приключени, тъй като не е установена самоличността на нарушителя, пукащ гуми наред.  

Любопитен факт е, че близката жилищна кооперация разполага с видеонаблюдение. По неясни обстоятелства записите от камерите не са привлечени като доказателства в разследването на униформените.