За поредна грозна картина пред пловдивската театрална школа "Чарли", сигнализират пловдивчани. Школата се намира в сградата, в която се помещава и Общинския съвет, но по нищо не си личи, защото всекидневно в късните часове групи от вандали оставят след себе си брутална мръсотия. Преди дни те са изкъртили и външното тяло на климатика, което се е намирало пред вратите на школата. 

След като доста години  място за култура и образование тъне в мизерия, родители на децата, които посещават средището, сигнализираха до TrafiicNews. Те твърдят, че са безпомощни в ситуацията, защото въпреки многократните сигнали резултат няма.  За да стигнат до входа на школата си, децата са длъжни да прескачат фекалии, зарязани спринцовки и бутилки от изпит алкохол.

Как е възможно - и това е район Централен , общинска сграда - “Европейска столица на културата” ама друг път !” Това добавиха още възмутените родители.

Вандалщината е започнала преди повече от 7 години, когато долу кабинката и охранителите са били премахнати. TrafiicNews се свърза с Васил Караманлиев- ръководителят на театралната школа "Чарли". Той е заснел видеа, с които показва какъв ужас заварва сутрин пред сградата, като разказа пред медията ни и за всичките години мизерия, които е търпял. 

Пореден ден , в който се натъквам на фикалии по стълбите преди да се кача. И всекидневно децата ги прескачат. Това се случва с години, там постоянно си вършат физиологичните нужди. Не са проблема само хората, които употребяват наркотици оставят спринцовки след себе си.  По-големият проблем са вандалите, които се събират вечер и пият, бият се и изглежда когато прекалят с алкохол започват да стават много агресивни. Това с разбитото външно тяло на климатика беше върха на всичко. Поправката му ще ми коства минимум 1000 лева, които трябва да дам от собствения си джоб" , сподели Караманлиев.

Директорът разказва още, че преди 5 години на сутринта заварил вратите на школата омазани с фекалии, но когато е подал сигнал за вандалщината, нищо не се е променило. Години по-късно същите деяния се повтарят.

Ядосани сме и унижени, но най-вече безпомощни! Тук има хорове, клубове по танци, приблизително около 300 деца посещават това място и се води поток от активна дейност, но тази мизерия е ужасяваща.” С това завърши разказа си ръководителят на школата.

Медията ни се свърза и с ОП "Чистота", като от там съобщиха, че въпросното място се почиства три пъти седмично. Последното почистване е било в сряда. Веднага след подадения сигнал екип на предприятието отново е изпратен да чисти.

Директорът Димитър Георгиев се обърна за съдействие към ръководителите на "Общинска охрана" и Общинска полиция. Те увериха, че веднага ще засилят контрола на проблемното място. Има данни, че късно вечер и нощем там се събират клошари, както и младежки компании, след които остават неприятните гледки.

След бързата намеса на общинското дружество в момента мястото изглежда по доста по-различен начин, но въпрос на време е то отново да бъде превърнато в сметище ако не се поддържа или ограничава от вандалите, които в късните часове си позволяват да вилнеят.