Частен съдебен изпълнител е пуснал за публична продан производствен имот в индустриалната зона на Пловдив, за да удовлетвори дълговете на транспортната фирма "Никан лайн груп", собственост на децата на бизнесмена Ангел Батаклиев - Красимир и Николета Батаклиеви.

Автобусният бос собственик на "Градски транспорт" - Пловдив Батаклиев дълго време оперираше чрез фирмата на територията на Пазарджик, като беше договорил изпълнение по ключови градски автобусни линии с Общината. Поради редица закъснения и невъзможност за изпълнение на курсове, Община Пазарджик поиска прекъсване на договорни отношения с фирмата в края на 2009 година.

Имотът, пуснат на търг от ЧСИ, се води складова и ремонтна база на "Интертни материали". Теренът се разпростира на 10237 кв.м. в Южна индустриална зона на Пловдив и е със статут на урбанизирана територия, с право на ниско застрояване до 10 метра.

Теренът се продава ведно с построените на него сгради, а именно: два монолитни цеха и работилница с площ 108 кв.м., 756 кв.м. и 288 кв.м., котролно-технически пункт /40 кв.м/, още две едноетажни масивни сгради с площ от 215 кв.м. и 203 кв.м., както и трафопост и помпена станция.

Първоначалната цена, от която ще започне търгът, е 3 784 040 лева. Индустриалнана база се продава заради ипотека към Общинска банка и има поне 7 възбрани.

Това е втори удар върху имуществото на Батаклиеви в рамките на последните дни. Припомняме, че само преди няколко дни частен съдебен изпълнител пусна за продан и морския палат на фамилията на метри от морския бряг в Равда. На хасиендата, собственост на друга от от семейните фирми на Батаклиеви – „Лайънс секюрити” ООД, в която съдружници отново са Красимир и сестра му Николета, се търсят 1 280 842 лева. Или само до тук дълговете на фамилията възлизат на над 5 милиона.

Красимир Батаклиев, син на Ангел Батаклиев, дългогодишен изпълнителен директор на градски транспорт в Пловдив, ще загуби красивия си морски палат в Равда заради дългове.

Името на 29-годишния пловдивчанин Красимив Батаклиев нашумя през последните няколко седмици като сондирана кандидатура за евродепутат. Освен в „Лайънс секюрити” ООД и "Никан лайн груп" ООД, синът на Батаклиев има участие още „Ник лайн груп” ООД, „Бе ге файнанс” АД, „КН пропърти” ООД, „Ес ти ес” ЕООД и други.

Неволите на Батаклиеви продължават, въпреки че през 2017 Върховния касационен съд отмени решението на окръжния в Пловдив, с който приватизираното дружество "Градски транспорт - Пловдив" АД бе обявено в несъстоятелност. Понастоящем Ангел Батаклиев е върнат изпълнителен директор на бившата общинска фирма „Градски транспорт - Пловдив” АД. Във автобусната фирма влязоха синдици, но оздравителният план не бе приет.