Американецът Майк Хюз, който построи самоделна ракета, за да излети в космоса и да докаже, че Земята е плоска, загина по време на вчерашното си изстрелване, пише специализираният сайт „Космос“, като цитира Discovery Channel.

"Ние отправяме нашите мисли и молитви към семейството и приятелите на Майк Хюз в този труден момент. Неговата мечта беше да излети, а каналът Science Channel бе там, за да документира пътешествието му", се съобщава в становище на Science Channel.

Съгласно информацията, публикувана от Discovery Channel, излитането на Хюз е трябвало да бъде включено в нов документален филм на име "Самоделни астронавти", разказващ за ентусиасти, които сами строят ракети, за да се изстрелят в космоса. Майк Хюз вече е летял преди със самоделна ракета и то успешно - това се случи през март 2018 година. В рамките на тогавашния му полет ракетата достигна до височина около 572 метра, а плоскоземецът се отърва само с дребни наранявания. Вчерашното изстрелване обаче е било фатално - на разпространеното видео в интернет се вижда как скоро след излитането парашутът на Хюз се е откъсва.