Мъж в Пловдив обижда и заплашва жена, докато е в автомобила си с малкото й дете. За това сигнализира потърпевшата, която е карала детето си на детска градина. Нелепата ситуация се е разиграла тази сутрин на улица в Захарна Фабрика, като причината за кавгата е спор за предимство.

Жената разказа, че е пътувала към детската градина с детето си, което е почти на три години, когато стигайки до ул. „Петър Шилев” в района, бива посрещната от бял автомобил, чийто водач е бил мъж на средна възраст.

„Тъй като тази уличка е двулентова и винаги от едната страна има паркирали коли, се налага, когато се засекат две коли, едната да изчака в по-широката част. Въпросният господин вижда, че идвам и въпреки това не изчаква в пресечката преди тази уличка, която всъщност е на около метър от него и застава най-нагло по средата и отказва да даде назад. На него му коства да измине един метър, за да ми даде път, а аз трябваше да измина няколко метра, а и зад мен вече имаше коли”, разказа тя.

В този момент мъжът слиза от колата и отива на прозореца й като започва да и обяснява с груб тон, че била нагла, както и че е трябвало тя да му направи път, а не той на нея.

„След като му казах, че на него ще му коства много по-малко усилия просто даде един метър назад, за да минем и времето, в което се разправя с мен вече щеше да се е преместил, той отказа да се дръпне и се върна в колата. Видях на къде вървят нещата, слязох от колата, снимах него и регистрационния му номер и се качих обратно, като тръгнах да давам назад, за да изляза по-бързо от тази нелепа ситуация”, допълни жената

Виждайки, че го снима, мъжът също изкарва телефона си, за да заснеме жената, след което се качва в колата си и тръгва към нея.

„Спря до моя прозорец, свали неговия и започна да ме обижда и заплашва - била съм си купила книжката, била съм тъпа, смотана и проста и какво ли още не. Питах го как не го е срам да ми говори така, като детето ми е на задната седалка. Неговият отговор беше, че изобщо не го интересува”, сподели тя.

Тогава пловдивчанката се е обърнала, за да види как е детето й. Момченцето е било с ококорени и насълзени очи и е попитало майка си защо този господин я обижда и защо се държи така.

„Не заех как да му отговоря. Възпитаваме го, че да се удря и обижда не е хубаво, че трябва да е внимателен към момичетата и да им прави път, опитваме се да го превърнем в добър и отговорен мъж. Но наистина нямах обяснение за поведението на този господин. Плаче ми се, уплаших се за мен и най-вече за малкото  ми момченце, защото както този  ме обиждаше очи в очи, нищо не му пречеше и да ми посегне”, разказа още жената.

Пловдивчанката допълни, че се обръща към медията ни с цел случката от днес да достигне до повече хора и да вземат пример как не трябва да се държим един с друг.

„В какъв свят и държава живеем? Искаме да се добри и отговорни, да няма престъпност. Винаги търсим вината в другите. Поведението на този човек за мен беше недопустимо, грозно, заплашително. Хора, моля ви, бъдете по-добри, бъдете по-толерантни. Ако сами не започнем промяната вътре в нас, никога няма да се промени и ситуацията, в която живеем!”, завърши жената.