Пловдивчанин рискува ежедневно живота си и този на десетки шофьори по булевард „Александър Стамболийски”. Бутайки количка, пълна със стари железа, мъжът се впуска в екстремни ситуации по шосето.

От близо година пловдивчанинът събира боклуци в района и по един и същи маршрут ги връща в пункт за скрап на Кукленско шосе.

„Стоката” си той я товари на количка и с нея се впуска по платното на булеварда.

„Този човек е опасен за себе си и околните. Много пъти са му правени забележки, но той не разбира от дума. Коли фучат покрай него. Причина е за задръствания. На всеки 100-200 метра спира, остава си количката в средата на пътя и изчезва. Междувременно заради препятствието колите не могат да минат. Тази ситуация е всеки ден в рамките на една година”, разказва пловдивчанин пред медията ни.

Мъжът е подавал сигнал и до полицията.

„Два пъти лично аз съм чакал екипите на Първо районно. Той обаче не приема от забележка и предупреждения”, допълва пловдивчанинът.

Той се опасява, че своеволията на вехтошаря ще предизвикат сериозни последствия. По думите на мъжът, всеки ден колите се разминават на косъм от това да ударят количката със старо желязо.

Читателят на медията ни разказа още, че понякога вехтошарят без да се оглежда слиза на платното, за да пресече.

„Хвърля се пред колите без да гледа. Ако някой го удари? Два пропилени живота. Кой трябва да се намеси? Кой трябва да вземе отношение?”, пита пловдивчанинът.

От пловдивската полиция потвърдиха за сигналите, подавани от пловдивчани спрямо опасният мъж. Вехтошарят е установен и спрямо него е било взето отношение. Той 92-годишен, който води скитнически живот и се прехранва със събиране на стари железа, пластмаса и хартия.

Мъжът е бил предупреждаван, но два или три дни след това, отново се връща на булеварда.