Кой позволи малка дупка да се превърна в огромна яма в пловдивския квартал „Кършияка”?

От обикновена шахта, през малка дупка до ограмна яма, която е възможно да погълне автомобил. Това представлява в момента въпросната неравност, за която ни сигнализират жители на квартала. Тя се намира на улица „Иван Рилски” 12. Хората самоинициативно са обезопасили въпросното място, за да не се стига до инциденти. 

Нахвърляли са клони и гуми, защото Общината по думите им нехае. На въпросната улица се паркира от двете страни и постоянно преминават хора. Дупката е вече толкова голяма, че е опасна не само за пешеходците, но и за автомобилите.

След подаване на сигнала до районното кметство ми беше отговорено, че от месеци знаят за проблема, но това била шахта на мобилен оператор и не било тяхна грижа. Питам аз Общината безгласна буква ли е, и ако няма лостове да накара телекомуникационен оператор да си оправи огромните дупки , то кой?”, написа един от възмутените жители на района.

Нашият екип се свърза с кмета на район „Северен” Стоян Алексиев, който потвърди, че има множество постъпили подобни сигнали. Той поясни, че след приемане на сигнал или жалба, те писмено уведомяват съответната структора, която отговаря за въпросна „шахта”.

Не трябва ли да вземе Общината отношение и да се наложат глоби на тези, които трябва уж да отговарят за шахтата. И ако все пак, автомобил пропадне и се изпотроши, то ще съдим Общината, а не телекомуникационните оператори, нали?”, завърши в писмото си до TrafficNews пловдивчанинът.