Десетки обекти на Баш пазара /бившите Слънчеви лъчи/ в кв. „Кючук Париж“ останаха без вода, заради аварирала тръба. Засегнати от проблема споделят пред TrafficNews, че бизнесите им са поставени под риск от четвъртък насам, когато вода започва да извира изпод краката им.

Докато се работи по отстраняване на повредата, от ВиК дружеството спрели водоподаването им. Така на пазара, в битовия комбинат, аптеката, супермаркета, магазините за козметика, казиното, заведенията за бързо хранене и ресторантите работят с неудобство вече четвърти ден. На работници се налага да се снабдяват с вода от туби, споделят засегнатите. Собствениците на един от ресторантите дори са затворили врати, заради невъзможност да обслужва клиенти. 

„От четвъртък вечер всички тези обекти останаха без вода. Доказано е, че трасето е на ВиК. Когато дойде екип във вечерта, в която стана аварията, бяхме като Танзания. Умуваха толкова време какво да правят, най-накрая спряха водата на цялата улица. В петък сутринта възстановиха водоподаването, но не правиха аварията“, заяви пред TrafficNews Диляна Миладинова – управител на пазара.

Проблемът се е задълбочил от това, че авариралата тръба се намирала на територията на частен обект. Собствениците му обаче отказали да предоставят достъп на екипи на ВиК, изпратени на място, съобщиха от дружеството.

Днес беше изпратен екип отново на място, заедно с ръководител на група, който да разговаря със собствениците. В крайна сметка ни допуснаха до мястото, защото проблемът е във вътрешността на пазара. Не можем да кажем все още какви са щетите, нито в какъв срок аварията ще бъде отстранена и ще възстановим водоподаването. Заради отказания достъп обаче имаше забавяне и това доведе до наши пропуснати ползи и до неудобство за всички собственици и наематели в карето“, заяви пред TrafficNews инженер Антон Гълъбов от ВиК.

След установяване на причините за аварията, ще бъде взето решение как да се процедира, заявиха оттам.

Засегнатите пък са подали днес жалба в деловодството на дружеството с искане проблемът да бъде отстранен възможно най-скоро.  Собственикът на обекта, в чиято територия се намира тръбата, обаче отказва да допусне работници, които да копаят там. По думи на управителя ще се търси алтернативно решение, с което да бъде отстранен проблемът дългосрочно, без да се нарушава частната собственост.

До тогава обаче засегнатите от аварията пловдивчани остават с притеснението, че аварията може да причини по-големи щети и да изправи бизнесите им през сериозни загуби.

Карето, останало без вода заради авария