Луксозен мерцедес превзе цял тротоар пред детска градина в квартал "Христо Смирненски". За това сигнализираха разгневени майки, които са попаднали на нарушението. Служебният автомобил е паркирал по целия тротоар, намиращ се до ДГ „Дружба”.

„Колата беше фирмена, на LR. Ако трябваше майка с количка да мине от там, не ми е ясно как щеше да се случи. Изключително нагло спиране”, пише читателката ни.

Автомобилът тотално е превзел цялото място предназначено за пешеходците, а това ги принуждава да се движат по платното, по което преминават колите, което разбира се представлява опасност.

Припомняме, че законът изисква осигуряване на минимум метър и половина разстояние, в случай че се наложи да използваме тротоари за паркиране на автомобилите си. 

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg