Щур купон се вихри тази вечер в пловдивския ресторант "Малката Марица". За това сигнализираха читатели на Trafficnews.bg. От заведението се носи силна музика, а на някои маси са настанени повече от шестима души, споделят още читатели.

Все още не е ясно дали се касае за "частно парти" и кой е неговият организатор. Видно е обаче, че разпоредбите на здравното министерство и Областния кризисен щаб се погазват. Припомняме, че музиката във всички заведения в областта трябва да бъде не по-силна от 85 децибела. 

„Това реално ще намали изкушението да се провеждат каквито и да е било партитата и подобни мероприятия. Да не говорим, че силната музика създава предпоставка за по-близък контакт“, заяви областният управител преди 10 дни, когато бе наложена мярката. 

От снимките и видеата, публикувани във Фейсбук, пък си личи, че нарушението не е еднократно. Със силна музика и неспазване на противоепидемични се е отпразнувало откриването на бутиковия ресторант. От организираното събитие става ясно, че то е било на 5 ноември - 2 дни след заповедта на областния управител.