Известният Наско от Поморие е бил открит премръзнал и загинал от студ. Това съобщи фейсбук страница, посветена на култовия интернет образ.

Наско стана популярен с комичните си клипове, които се разпространиха в интернет, и в рамките на кратък срок той се превърна в сензация, която хората разпознаваха. Той водеше безпризорен начин на живот, често нямаше храна и облекло.

Затова пък десетки жители на Бургас и Поморие намираха начин да помогнат на момчето, което страдаше и от ментален проблем. Той обаче никога не е проявявал агресия към околните, а напротив, винаги внасяше настроение и усмивки у тях, разказват местни. 

За съжаление, нито една институция не реагира за осигуряване на подслон или работа за него и това допринесе фаталния край.

Наско разсмиваше стотици хиляди българи с колоритния си образ. Благодарение на социалните мрежи той стана разпознаваем със репликата си "Долу, на спирката" и "Сигара пуша". 

Ето какво написаха в социалните мрежи негови съграждани: 

Една добра душа, за която се радвам, че допринесохме всички ние с популяризацията му, защото благодарение на това всички го разпознаваха и му даваха храна, кафе, цигари.

За съжаление през цялото това време на известност (от 2013г. насам) нито една институция или по-заможен българин не реагира за осигуряване на подслон и/или работа за него.

Имаше крайни комерсиализации - чалга клипове, тотални подигравки с него като снимане на скечове. Ние като оригиналните му откриватели с клипа "tup ciganin" винаги сме били отговорни и макар шеговитото и на границата с неуважително отношение, винаги сме имали нашите спирачки и сме му предоставяли възможно най-доброто отношение. И никога не сме го използвали. Както ние сме се забавлявали - така и той. Нищо не е било насила или с неуважение.

Наско с нас се е смял, забавлявал се е, танцувал е. При всяка среща, винаги, винаги сме му давали цигари, кафета и храна. И пари. Питали сме го как е, добре ли е, има ли къде да спи.

Но не сме институция. Не сме заможни. Не сме толкова можещи.

Който от Вас четящите е помогнал на Наско дори веднъж - похвала!

Нека душата му почива в мир. Отиде си един колоритен образ. Ще ни липсваш!”.