Две крави и теле скитат цяла неделя по столичните булеварди, хвърляйки в смут шофьорите и забавлявайки минувачите. Животните са забелязани първо на най-натоварения бул. "Цариградско шосе", става ясно от публикация във Фейсбук на Николета Николова още в ранния следобед.

Около 19 часа те вече са успели да се придвижат до столичното летище, скитайки по пътя между Терминал 1 и Терминал 2, за което сигнализира Кристиян Петков, който обяснява, че колегите му са звъняли на 112 някой да прибере добитъка преди да стане беля.

Публикацията в групата "Видяно в София" е породила весели коментари, че у нас и кравите напират да емигрират през летището. Съмненията са, че добичетата са на стопанин от квартал "Горубляне", който ги е загубил и те са се впуснали да пътешестват из столицата. 

Други твърдят, че са видели как кравите невъзмутимо пресичат кръстовището на "Цариградско шосе" и улица "Димитър Пешев", точно в час пик, когато столичани се прибират с колите си от провинцията.

"Имаше набиване на спирачки, псувни и клаксони, но явно хайванчетата са претръпнали и изобщо не се стреснаха", пише в социалните мрежи очевидец.

В приетата през миналата година общинска наредба в столицата е предвидена глоба и за бродещи по кварталите овце, крави, прасета и коне. Напоследък това е доста често срещано явление, при това снимки доказват, че животни са се появявали дори на жълтите павета.

Стопаните на свободно движещи се едри четириноги по улици, паркове, градини и други зелени площи и места за обществено ползване се санкционира с глоба до 300 лв.