Кратерите по Улица „Братя Бърстон“ задълбочават размерите си с всеки изминал ден. За това сигнализираха пловдивчани, които редовно преминават през трасето с повишено внимание.

„Дупките в частта на улицата, която е в близост до гробищата, са огромни. Всекидневно оттам минават рейсове от градския транспорт, минават камиони в индустриалната зона, минават коли. Дупките всеки ден стават все по-дълбоки, дано общината се заеме без да се оправдава с липсата на пари“, коментира шофьор пред TrafficNews.

 Медията ни потърси становището на район „Южен“, откъдето ни увериха, че по реконструирането на уличната мрежа в района се работи поетапно и по график.

„Имаме още за довършване по бул. „Никола Вапцаров“. След като приключим там, може да се премине и към по-малко дупки. Ще включим и ул. „Братя Бъгстон“ към графика, важното е да ни остане ресурс, с който да работим“, заяви районният кмет Костадин Язов пред наш репортер.

Кметът коментира, че отворената шахта в района е на едно от големите частни енергоразпределителни дружества. Последните са били поканени с писмо от общината да поставят нов капак.