Истинско предизвикателство е преминаването през бул. "Северен" в  квартал Гагарин, точно пред болница „Св. Иван Рилски”.

За това сигнализира читател на TrafficNews, който е и шофьор в градския транспорт. Той преминава по този път всекидневно и споделя, че да се премине от там е повече от кошмарно и кратерите задълбочават размерите си с всеки изминал ден.

„Всеки ден преминавам оттук. Дупките са дълбоки и си седят незапълнени с месеци. Просто на всички ни писна от този кошмар. Изчакваме се с минути, за да преминем, понеже пътят е тесен, а коли спират където си искат, бавим се с пристигането на спирките, после и гражданите са недоволни”, разказа той.

Изпратихме наш екип, за да провери каква е ситуацията с пътя пред болницата и се оказа, че е в окаяно състояние. Служител на болницата сподели пред нас, че е истински късмет, ако преминеш оттам без да нанесеш някакво поражение върху автомобила си.

„Вече дори обмисляме да запълним дупките със собствени средства, то това не се търпи”, сподели той.

Потърсихме гледната точка на кмета на район Северен Стоян Алексиев, който потвърди, че пътят е наистина в окаяно състояние и ни препрати към заместник-кмета „Строителство и инвестиции” Пламен Райчев.

Той от своя страна заяви, че е наясно с проблемите в участъка, като в момента Община Пловдив търси финансиране за целия булевард, който освен ремонта на сегашния път, трябва да свърже и Брезовско шосе с Победа.

Сумата е над 20 млн. лева за целия проект – вариантите са или кредит или пари от Европейските програми. Докато това се случи обаче ще мине дълго време. Поради това обмисляме временен вариант за дупките и пътната настилка в най-компрометираните варианти”, обясни Райчев.

TrafficNews.bg благодари на всички читатели за изпратените сигнали и изразена гражданска позиция! Ако и вие се натъкнете на подобни нередности, може да ни изпращате сигналите си като съобщение в страницата ни във Фейсбук или на редакционната ни поща redaktor@trafficnews.bg