Публична тайна е, че някои собственици на големи и скъпи автомобили в България се ползват с повече привилегии от останалите водачи. Те могат да карат със скорост по-висока от разрешената /защото обикновено бързат за някаква много важна среща/, да спират на места, където нормалните хора не си и помислят да спрат, да не се съобразяват със законите. Разбира се, няма как да ги съдим, тъй като не можем да сравняваме проблемите на човек, шофиращ "Рейндж Ровър" с тези на собственика на "Опел Астра".

Можем да дадем пример с водача на този джип "Тойота" , който вчера е спрял едновременно на две инвалидни места пред административната сграда на КАТ. Ясно, че местата за инвалиди са свободни и се намират най-близо до входа на институцията, в която шофьорът има важна работа, но пък две едновременно?! Някой вероятно ще каже, че междувременно в "Пътна полиция" може да дойде инвалид, но пък неговата работа там едва ли ще е толкова важна. 

Според източници на TrafficNews, джипът е собственост на пловдивски бизнесмен, който се занимава с търговия с оръжие. Често е забелязван в кабинета на началника на сектора, което до някаква степен обяснява безпардонното му паркиране. Трябва да проявим разбиране и към служителите на КАТ, които са видели нарушението в собствения им двор, но не са наложили санкция. Все пак никой не иска да си рита трудовата книжка, правейки проблеми на човек, който очевидно се ползва с протекции на високо ниво. Те вероятно са видели тойотата, паркирана на двете места за инвалиди, а след това са отминали обръщайки се на другата страна, докато през ума им е минавала култувата фраза на Мел Брукс от филма "Историята на света".