Несъществуващ в близко бъдеще срок на годност се появи на етикет на пакетирано сладкарско изделие. Става въпрос за "вечна" кифла с какаов крем, която е годна за консумация до датата... 30 февруари - дата, която не фигурира в календара за 2020 година, а всъщност и за още дълги години напред във времето. 

Снимката е споделена от фейсбук потребител в групата "Няма такава държата" и върви с въпросите "Това нормално ли е? И кажете кога ще има 30.02.?"

Очаквано, кадърът има близо 600 лайка, а коментарите с отговори към питането на потребителката се множат като мухи на мед. 

Част от предположенията са, че 30 февруари ще има, когато... "годината е супер високосна", "на куково лято", "когато е XXL година" и..."Когато си отиде корона вируса".  

Друг потребител, пък явно се е захванал да изчислява дали някога ще съществува въобще тази дата и е стигнал до... 30.02.3020 година!

Голяма част от хората, пък пишат, че явно е станала печатна грешка и на всеки му се случва да греши, но те бързо са скастрени от останалите коментатори, с твърдение, че това не опровергава факта за пускането на продукта в продажба, с цел заблуда на клиентите, които не са обърнали внимание на насъществуващата февруарска дата.