Отиваш да си плащаш някоя комунална сметка или да изпратиш писмо по пощата. Или пък имаш работа в Бюрото по труда. По пътя към съответната институция обаче ти се налага да минеш не по някоя чиста алея, а покрай море от боклуци и катун. Подобна картина изглежда ужасяващо за гражданите, които държат на чистата и подредена градска среда. И ако някои хора гледат на това с погнуса и възмущение, то за жителите на малцинствения квартал Столипиново подобна гледка е нещо съвсем нормално.



Читател на TrafficNews сигнализира за поредните образували се сметища на няколко места в квартал Столипиново. Мини сметищата се намират между улиците "Дъбрава" и "Ландос", където са трите държавни институции - пощата, Бюрото по труда и Центъра за социално социално подпомагане.

"Ежедневното натрупване на боклуци и непочисването им оводят до този резултат. Бездействието на контролните органи води до повдигане на и без това голямото самочувствие на хората от малцинствата. Придава им чувство за безнаказаност и ги толерира да продължават с държанието си и начина на живот. Редно е когато живеят в общество да спазват нормалните обществени правила. Все пак масово хората живеещи наоколо плащат данъци и заплати и не са длъжни да са в тази среда, за която нямат никаква вина", пише читателят ни.