Ако се чудите дали да оставяте бакшиш на сервитьорите, отговорът на пловдивчанката Венета ще е категорично НЕ! Въпросната жена направи истински фурор в най-известната интернет платформа Тик-Ток. От няколко седмици неин клип буквално не спира да се върти в мрежата, а най-обсъжданият въпрос е- Трябва ли да оставяме бакшиш в заведенията?

Самата пловдивчанка е доста известна в Тик-Ток и е по-разпознаваема като певицата "Veneta music". Тя е участвала в повечето музикални риалити формати в България, като става и вторият най-слушан български изпълнител в платформата Spotify за месец юни. Успява обаче да събере огромната си популярност от всекидневни Тик-Ток видеа, в които разказва истории от личния си живот, но последното публикувано неочаквано я направи най-мразената тиктокърка.

На въпросния клип, Венета обяснява как е потресена от пловдивска сервитьорка, която си е задържала 1 лев и 80 стотинки бакшиш без да ѝ е казано да го прави.

„Просто съм потресена от наглостта на сервитьорите. Поръчвам си храна, инцидентно, от едно заведение тук в "Капана”. Сметката е 63,20 лв. и аз няма как да дам точно пари и давам 100 лв. и казвам, че ще им дам още 5 лв., за да е по-удобно.
По-удобно! Не съм казала: "за да не ми върнете стотинките" и сервитьорката ми връща 40 лв., а трябва да ми върне 41,80 лв. Значи, аз не съм за 2 лв., но ако аз искам да оставя бакшиш, ще го направя и изрично ще кажа”

След това Венета продължава да разказва как всъщност не е длъжна да оставя бакшиш, защото е посетила ресторанта, за да вземе храната си за вкъщи и според нея тя не плаща обслужване. „Това е върха на наглостта!” повтаря гордо тя, а по думите ѝ, въпреки предлагането на модерни „манджи”, персоналът на въпросното заведение са Бай Ганьовци и „прости”.

„Няма как да се оправите!", завършва жената.

Така след публикуваното мнение не закъсняха и злобните коментари. Всъщност силните думи, с които разказва историята и определя персонала, предизвикаха много сервитьори, които си позволиха да отвърнат на казаното.

Едни възкликнаха "срам и позор", други подкрепиха тезата на Венета, трети описаха думите ѝ, като жалки .

„Гледам и оставам с отворена уста, да си търсиш от сервитьор единият лев.Не само, че няма да ми мине през акъла да си ги взема, а ще оставя и още....”

„ Какво ти става,смисъл правиш проблем за 1.80”

„Не съм за 2 лева” - вдига целия ТикТок на главата си за 1 и 80”

“Простата Бай-Ганьовска” постъпка е твоята с това видео. Не вярвам сервитьорът да не заслужава тези 2 лева, за които вдигаш панаир. Грозно!”

„В случая ТИ не си се уточнила. Подразбира се, че искаш да ти върне 40 лева. Бъдете по ларш, оставете тези два лева на тези хора, плащащи семестъра си.”

Това са част от коментарите на афектиралите се хора, някой от тях обаче бяха съгласни с думите на певицата, като смятат, че никой няма право да удържа пари, без да му бъде казано преди това.

Самата Венета гордо застана зад казаното и продължи да популялизира темата. Преди ден музикантката написа и песен със заглавие- 1,80, която посвети на скандала. За сега произведението върви смело към новия Тик-Ток хит. 

Изказването на пловдивчанката Венета: