Куче е системно неглижирано и живее завързано със синджир на тераса, сигнализират пловдивчани. Животното е „заложник“ в къща на улица „Войнишка слава“ 6, която има нови собственици от преди близо година, научи TrafficNews. Постройката в момента няма постоянни обитатели. 

Оттогава Джеси стои почти постоянно сама и рядко някой обслужва нуждите ѝ. Стопаните пък я посещават и хранят едва веднъж-два пъти в седмицата, разказват съседи, пожелали анонимност. Тя няма къщичка, а живее в стар шкаф без врати, в който не иска да влиза. 

„Така е от много месеци. Вечерно време вие оглушително, понякога не можем да спим, особено лятото. Един мъж идва от време на време да чисти терасата, защото тя се изхожда там. Докато го прави, я отвързва и пуска по улиците да се разкарва сама. При един такъв случай нападна кучето на една дама, която крещеше за помощ. Видях ситуацията от терасата, като през това време мъжът продължаваше да стои в двора. Не се отзова. След като приключи цялата патардия, мъжът прибра кучето и му се скара“, споделя съседка, която полага грижи за кучето.

Според нея самотата и гладът провокират Джеси да проявява агресивно поведение към хора и други животни. То иначе не е привично за Джеси и когато се отглежда добре, тя е изключително дружелюбна. Затова самите съседи я хранят и извеждат на разходка.

По подозрения на запознати, неглижирането на животното от стопаните е целенасочено. Така се цели провокиране на инстинктите му. То е порода Ваймаранер и често се извежда от мъже, вероятно с цел лов. 

Няколко пъти Джеси е изчезвала от терасата и е била намирана от пловдивчани. За нея било писано в станиците за изгубени домашни любимци. Последният случай бе от снощи /5 декември/. Всеки път обаче тя е била връщана при собствениците ѝ от ул. "Войнишка слава". Съседи обаче се надяват за кучето да се намери нов дом и стопани, които да полагат адекватни грижи. 

 

Подобно неглижиране не кореспондира не само с морала и хуманноста, но и с Наредбата за отглеждането на домашни животни, одобрена от Община Пловдив. По този повод медията ни предаде сигнала до 2 РУ. Към 13:30 на място е била извършена проверка от техен екип.

Очаквайте подробности!