Забележка, че е дошъл със “скъсани дънки” на работа в парламента, направи шефката на Народното събрание Ива Митева на зам.-шефа на депутатите от “Има такъв народ” Филип Станев.

Депутатите в момента гледат промените в парламентарния правилник. Шумът в залата обаче ядоса Митева. Тя първо направи забележка на няколко депутати, сред които Татяна Дончева, Николай Хаджигенов, лидера на “Да, България” Христо Иванов, Иван Иванов от БСП. След това се скара повторно на Христо Иванов, който си говореше с Радостин Василев и Тошко Йорданов от ИТН.

“Пазете тишина в залата”, скара им се Митева и ги критикува, че два пъти се е наложило да им прави забележка.

Това накара Иванов бързо да си седне на мястото и предизвика смях в останалите им колеги.

“На г-н Станев му правя забележка за тези дънки”, продължи обаче Митева. Станев пък от своя страна театрално стана от мястото си и се завъртя, за да може всички в залата да го огледат. А депутатите избухнаха в смях и ръкопляскания. По-късно устна забележка отнесе и зам.-шефката на парламента Татяна Дончева.

“Г-жо Дончева, колко пъти трябва да ви се скарам? Не всявайте смут в залата”, настоя Митева. Дончева пък от своя страна също говореше с колегите си, а по едно време и по телефона, предаде 24 часа.

“Тези дънки вече ще ги нося само в частен план и то на места, където никой не може да ме види. Тоест - в къщи“, коментира Станев пред журналисти.

“Това е скъсаното доверие между гражданите и политиците, което ние ще опитаме да закърпим отново”, коментира още Станев.

Фотографът Веселин Боришев пък публикува снимки от парламента, озаглавени "Филип plAin", които станаха истински хит в социалните мрежи.