Стотици членове на секционни избирателни комисии от квотата на „Има такъв народ” в Пловдив ще останат без храна  и вода в изборния ден. За това сигнализира читател на TrafficNеws, който е член на една от секциите в РИК 16 от квотата на ИТН.

Късно вечерта днес кандидатът за депутат Ради Иванов съобщава в една от вайбър групите на партията за вота, че поднасят своите извинения заради това, че няма да има осигурена храна и вода за членовете на СИК.

„Това се дължи на факта, че партията ни не използва полагащата й се държавна субсидия, а се е отказала в полза на гражданите и държавата, като оперира със собствен финансов ресурс в ограничени размери. Разчитаме на Вашето разбиране и вярваме, че всеки от нас би могъл сам да се погрижи за храната си, която освен всичко, ще бъде по Ваш избор”, пише Иванов.

„ Това е некоректното отношение. Някой от нас ще бъдат там два дни... За нас това е недопустимо и пълна излагация. Това е неуважение към хилядите хора, които ще жертват и здравето си наред с всичко друго в пандемичната обстановка . Изводите нека си направят всички сами , не е въпрос за това, че ние ще платим, за да си закупим храна и вода, а въпрос на уважение, като това се съобщава в последния момент”, пише един от членовете на СИК. Той каза, че и последният път е имало проблем с храната, като те са я получили след 16:00 часа .

В групата на партията върви именно такава полемика, не е проблемът в сандвичите и водите, а в показването на неуважение, а също начина, по който е съобщено, както и кога е съобщено.