Хората понякога имат странен вкус при избора си на идоли и вдъхновители. Такъв е случаят с индийска компания и лицата, които тя е избрала да "красят" нейния фирмен календар за 2016 г. На страницата с всеки един месец има снимка и цитат от популярна личност. 

Всяка година компания изпраща календари с лични послания като подарък на своите партньори от цял свят. Сред техните контрагенти е и голяма пловдивска фирма от сектор "Машиностроене". Нейните шефове първоначално били приятно изненадани , виждайки имената си върху голям лексозен календар, но не след дълго изненадата отстъпила място на недоумението. 

В странната група, избрана от фирмата, място намират политически и обществени фигури като Ганди, Ейбрахам Линкълн и настоящият премиер на Индия Нарендра Моди. Компания им правят звезди от света на киното и спорта като Мерилин Монро, Кристияно Роналдо и Уолт Дисни. Сред страниците е поместен и цитат от самия Буда...

И макар подборът на вдъхновителите, намерили място в календара, да е странен, истинският шок се намира на страницата за месец "април". Там е сложена снимка на Адолф Хитлер, на която той демонстрира нацисткия поздрав с изпъната ръка. Още по-стряскащ, а донякъде и саркастично нелеп, е цитатът, който е преписан на човека, довел човечеството до световна война. Цитатът гласи: "Не позволявай на това, което другите мислят, да те спре да правиш нещата, които обичаш.". Дали индийците отговарят на критериите на нацисткия лидер за "чиста арийска раса" пък е съвсем друг въпрос, на който от фирмата, изглежда, също не са обърнали внимание.

Не е ясно дали става дума за гаф или много безвкусна шега, нито пък дали вината е в самата индийска компания или в рекламната агенция, която тя ползва. Все някой обаче трябва да е забелязал присъствието в календара на човек, отговорен за смъртта на няколко милиона души, както и крайно неподходящия "цитат"...

Вижте страниците на календара сами и преценете - лоша шега или гаф от недостатъчно мислене:

Още новини четете ТУК

TNS.bg