Изказване на индийски политик относно това, че и коронавирусът има право на съществуване, като всяко друго същество, предизвика вълна от възмущение, пише в."Дейли стар".

Твърдението е на Тивендра Сингх Рават, който наскоро подаде оставка като премиер на своя щат Утаракханд в Северна Индия. Той беше подложен на унищожителна критика в социалните мрежи, след като изказа публично своите мисли за правото на съществуване на патогена.

"Не трябва да се опитваме да заличим вируса Sars-Cov-2, който причинява Ковид-19, защото и той, като всяко друго същество, има право на живот", твърдеше екс министърът. "Погледнато философски, и патогенът е жив организъм"..

Сингх Рават прояви явни симпатии към коронавируса, изтъквайки: "Ние се мислим за най-умните, и че ще го елиминираме. Но той реагира своевременно, като постоянно мутира!"

За разлика от индийския политик, повечето биолози не гледат на вирусите като на истински живи същества поради простата причина, че не са изградени от клетки. Те не могат да растат и да произвеждат собствена енергия.

Рават е известен и с нетрадиционните си възгледи. Той и до днес твърди, че кравите са единствените животни, които издишват кислород и че близостта до тези животни лекува туберкулозата.