11 от 26 от новите лед фенери в парк "Лаута" вече са изпотрошени, макар още да не са светли и един ден. Преди два дни броят на строшените лампи по алеята бе 5, а счупените вече са почти половината. Въпросът е колко ще оцелеят останалите 15? Ако трендът се запази, то може да очакваме до дни цялото ново имущество да бъде потрошено.

Хората вече се питат дали градът трябва да се превърне в Биг Брадър, за да се опазят елементарни неща от градската мебел.

Очакваният до дни основните алеи в парка да светнат,може и да не се състоят, а паркът в тази си част да остане мрачно място.

Поставянето на осветлението в Лаута е част от обществената поръчка за поставяне на парково осветление на Община Пловдив от февруари 2019 година. Тя е на стойност 70 000 лева и бе спечелена от испанската фирма "Естило 2", която бе единствен участник в процедурата. 

В Лаута са поставени поставени 63 нови стълба със специално градинско осветление. Те са свързани вече с елекрическата мрежа, като са поставени трансформатори. 

Преди да го запалят! Вандали строшиха 5 фенера от новото осветление на Лаута63 електрически стълба са монтирани в парка, хората обаче се питат колко от тях ще оцелеят